top of page
daniel-tausis-loeqHoa1uWY-unsplash.jpg

השפעות נזקי אש בדירה

שריפה בדירה היא אחד מהאירועים הביטוחיים ההרסניים ביותר, ותרחיש קטסטרופלי שאף אחד מאיתנו לא באמת ערוך לקראתו. 
כאשר אש פושטת בדירה, מכל סיבה שהיא, שום דבר לא יעמוד בדרכה עד פעולת הכיבוי: היא עלולה לגרום לנזק למבנה הבית, למערכת החשמל והאינסטלציה, לחפצים המצויים במרחב ובמקרים הגרועים ביותר גם לסכנת חיים.

ישנם מספר דרכים שיצמצמו את האפשרות להתמודדות עם אירוע שריפה בבית או במשרד. ראשית, יש להתקין גלאי עשן בתוך המבנה שיכול להתריע בעת סכנה. ברוב המקרים, התראת הגלאי מאפשרת לאנשים לזהות את מקור האש ולכבות אותה עוד לפני שהיא מאבדת שליטה. במקרים בהם לא ניתן להשתלט על האש, הגלאי יסייע ליושבי הבית "לקנות זמן" ולהימלט לפני התלקחותה. 
בנוסף להתקנת הגלאי מומלץ להחזיק מטף בהישג יד שיכול לסייע לכבות את השריפה בשלב מוקדם יחסית. רצוי לאחסן את המטף במקום נגיש וכמובן לוודא שאנו אכן יודעים להשתמש בו כראוי. 
יש לשים לב כי המטף אינו מוצר לכל החיים ויש להחליפו בכל פרק זמן, בנוסף במידה והמטף קיבל מכה או נראה לא תקין, יש לבצע בדיקתו במקום מוסדר.

אחד מהגורמים הנפוצים ביותר להיווצרות שריפה כידוע הוא בישול – פעולה שכיחה שמתבצעת בכל בית, בכל יום. על מנת להפחית את הסיכון לדליקה כשמבשלים, יש להקפיד תמיד להשגיח על האוכל המבושל ולהרחיק חומרים דליקים ממקורות חום כמו כיריים או תנור. למעט בישול, ישנם "אשמים" נוספים לגרימת שריפות בעידן הנוכחי כמו עישון בתוך הבית, דליפת גז, קצר חשמלי ופיצוץ סוללה של קורקינטים/אופניים חשמליות. כך שאם אינכם מתכננים להפסיק מתישהו לעשן (פעולה לא בריאה באופן כללי), רצוי רק לעשות זאת באוויר הפתוח. כך גם לגבי השארת הקורקינטים החשמליים של הילדים בחוץ. 
בשורה התחתונה - חשוב לנקוט בכל אמצעי הזהירות האפשריים כדי להימנע משריפה בדירה. כדאי לדעת שברמה הביטוחית, קיימות מספר פוליסות המבטחות מפני שריפה, הן בענפי ביטוחי הרכוש, והן בענפי ביטוחי הדירה (מבנה ותכולה) והעסק. ביטוח מקיף נגד נזקי אש יבטיח קבלת פיצוי הוגן במקרה של שריפה.
למרות הכול, עם כל הכבוד למאמצים שנקדיש ליישום כללי הבטיחות המומלצים, צריך לזכור שלא תמיד יש לנו שליטה על דברים שקורים. אסונות דוגמת התפשטות אש בדירה, עלולים להתרחש בכל זמן נתון בשל טעות אנוש או "כוח עליון".
 

כדי לאמוד את היקף הנזקים שגרמה האש לנכס ולרכוש, יש להיעזר בשירותיו של שמאי רכוש חיצוני עם התמחות בנזקי אש ומים שיהיה לצד המבוטח בשעת המשבר.
שמאי רכוש אובייקטיבי מטעמכם יערוך רשימה של הרכוש הפרטי שאבד או ניזוק במסגרת השריפה, יצלם באופן מקצועי ונכון את הנזק הנגרם לרכוש ולמרחב, ידאג לאתר אנשי מקצוע כמו חוקרי שריפות לטיפול בזירה, ובאופן כללי ינהל את האירוע בצורה מקצועית במטרה להבטיח את זכויות המבוטח בכל הנוגע לקבלת החזר כספי מחברת הביטוח בהמשך. בנוסף לנזקי התכולה, יש לצפות לכך שיהיו הוצאות נוספות כתוצאה מהאירוע כגון, לינה בבית מלון או דיור חלופי אחר, שיש לקחת בחשבון כחלק מהתביעה.
לסיכום, שריפה בדירה או בעסק היא מקרה טראגי עם פוטנציאל נזק גדול מכל הבחינות. בעת אירוע של שריפה בדירה יש להשתמש בשירות שמאי רכוש חיצוני עם התמחות בנזקי שריפה על מנת להעלות את הסיכוי לקבל סכום כסף הוגן כדי לעמוד על הרגליים מחדש ולהחזיר את המצב לקדמותו, בעת כניסה למסלול של תביעה מול חברת הביטוח.

מה ניתן לעשות כדי למנוע שריפה בדירה? 

מה עושים בתום אירוע של שריפה בדירה? 

bottom of page