top of page
chris-gallagher-9Jgn8hSYUFc-unsplash.jpg

השפעות נזקי המים על הרכוש והנכס

כל בעל נכס יסכים כי נזקים המתחוללים לדירה על ידי מים, נמנים בין האיומים הגדולים ביותר על ערך הדירה בכלל, ועל ערך הרכוש שנמצא בה בפרט. 
דירות אשר סבלו בעבר מנזקי מים, עלולות להרתיע שוכרים או קונים עתידיים, ולהוביל לכך שבעל הנכס ימכור או ישכיר אותן במחיר נמוך יותר מהפוטנציאל שבהן.
אך עם כל הכבוד לירידה בערך הדירה, נזקי מים יכולים במקרים רבים להוביל להוצאות כספיות בטווח המיידי ובתרחישים מסוימים אף לפגיעות בנפש.
עונת החורף בה יורדים לעתים גשמים כבדים, היא אחת מהתקופות המועדות לפורענות בה נאלצים אזרחים רבים להתמודד עם נזקי מים בדירה, דוגמת דליפות, הצפות ועוד.

ישנם מספר סוגי אירועים של נזקי מים שעלולים להופיע בדירה. המרכזי והשכיח ביותר מביניהם הוא נזק למבנה הבית. 
כאשר המים חודרים למבנה, הם עלולים להחליש את שלמותו ולגרום לעיוות של הקירות ושל התקרה. נזק נוסף שעלול להיווצר בעקבות חדירתם של המים לקירות הוא עובש וטחב, שאינם רק פוגעים במבנה עצמו אלא גם מסכנים את בריאות הדיירים בבית. 
סוג נוסף הוא נזק למערך החשמל הביתי שמפגש בינו לבין מים, עלול להביא לתוצאות הרות אסון כמו לדוגמה, התחשמלות ושריפה. בניגוד להשפעות המים על המבנה שאינן בהכרח יורגשו בזמן אמת, אירוע של חדירת מים לשקעים חשמליים או חוטים, הוא סכנת חיים מיידית.
סוג נזק נוסף שנגרם בשל חדירת מים הוא נזק לתכולת הבית, בו נמצאים רהיטים, מוצרי חשמל ופריטי רכוש נוספים שעשויים להיות פגיעים לחדירת מים. לדוגמה: שטיחים, המהווים פריט עיצוב מרכזי כמעט בכל בית ישראלי. סוגי השטיחים שנמצאים בסיכון גדול לנזקי מים, הם אלו העשויים מסיבים טבעיים ורכים אך לא רק. בנוסף, גם מכשירי חשמל כמו מיקרוגלים, תנורים או טלוויזיות עלולים להיהרס לחלוטין בעת מגע בינם לבין מים. כך גם לגבי ביגוד, ניירת וכל חפץ אישי בעל ערך כספי או סנטימנטלי. 

ראשית, יש לטפל במהירות בכל חדירת מים או נזילה בדירה על ידי קריאה לאיש מקצוע. בנוסף לכך, מומלץ להיערך למקרה של נזקי מים בדירה על ידי טיפול ותחזוקה שוטפת של מערכות האינסטלציה והחשמל בדירה ו/או בניין המגורים. נקיטת מספר פעולות מסוימות יכולה למנוע אירוע חדירת מים או במידת הצורך למזער נזקים בשעה שמקרים כאלו אכן מתרחשים. 

בעת אירוע בו נגרם נזק לתכולת הדירה, חשוב לפנות מיד לשמאי רכוש פרטי עם התמחות בנזקי מים ואש שיעריך את היקף הנזק ויכין דוח חוות דעת קרוב ככל הניתן לזמן האירוע עוד לפני ביצוע פעולות הניקוי, הייבוש והחילוץ. נוכחותו של שמאי הרכוש שאינו מטעם חברת הביטוח, מאפשרת למבוטח לחסוך עשרות אלפי שקלים בכך ששמאי הרכוש הפרטי עובד אך ורק לקוחותיו, חף מכל אינטרס אחר ולרוב בעל הניסיון הנדרש באיתור נזילות וביצוע פעולות נוספות בתחום האינסטלציה. הדו"ח אותו יכין השמאי בשטח ישמש כתשתית ראייתית להגשת תביעה עתידית נגד חברת הביטוח. 

מהם סוגי נזקי המים הנפוצים? 

אז כיצד ניתן להתגונן? 

נגרם לי נזק לרכוש הבית – מה עליי לעשות באותו הרגע?

bottom of page